Huset

HusetØverst oppe i middelalderbyen Fayence ligger dette nyrestaurerede hus. Huset ligger lige ved siden af byens vartegn – klokketårnet, midt i landsbyen.

Huset  ligger i en bilfri gade. Der er kun fodgængere. Ingen larm.Gaden har i 2012 fået ny brolægning, og i foråret 2014 er der etableret en lille fontæne lige foran vores hus :-)

Huset, der oprindeligt er tre ejendomme fra 1700 tallet,er fuldstændigt istandsat ind-  og udvendigt med respekt for lokale byggetraditioner. Huset er moderniseret fra kælder til kvist og bliver løbende vedligeholdt.

Beliggenhed
Huset ligger i Rue du Château øverst oppe i det gamle Fayence, lige under klokketårnet, der er byens vartegn.

Rue du Château er stejl, med trin og bilfri. Det betyder, at der er dejligt støjfrit .

Men ikke mere end 30 meter længere henne er der parkeringsmulighed (ved siden af klokketårns panorama terrassen), så huset er meget nemt at komme til. Og inden for en radius af blot 50 meter ligger tre restauranter.

På grund af husets beliggenhed oppe ved klokketårnet er der fra værelserne på første og anden etage en enestående udsigt over byens tage, ud over dalen og sydpå til Massif de Esterel. Så man har på en gang den intime, uforstyrrede atmosfære fra den høje, bilfri beliggenhed, samtidig med at bykernen kun ligger få meter væk og derudover en fantastisk udsigt over Var.

Huset er en lille perle i Provence.

Historie
Huset stammer fra 1700-tallet og består egentlig af fem matrikelnumre (#417,418,419,420 & 579). Det var oprindeligt to huse og to stalde. Det fremstår nu som én ejendom med et samlet boligareal på 125 m2.

Husets restaurering
Huset blev i perioden 1998-1999 totalt restaureret af den daværende ejer, Alain Pauquet. Alain Pauquet er ejendomssagkyndig og havde erhvervet ejendommen til benyttelse som privatbolig.

Alain Pauquet engagerede den førende lokale arkitekt, Maurice Bonelli, til at forestå restaureringen.

Restaureringen er gennemført med respekt for de lokale bygge-traditioner. Både med hensyn til byggematerialer, løsningernes udformning og håndværkstraditioner. Således er f.eks. køkkenet monteret med skabe der er specielt tegnet til huset og udført af snedkere fra nabolandsbyen. Ligeledes er toiletterne udstyret med sanitet fra Salernes, en berømt fabrikant i Provence.

Alt i alt er huset omtrent så originalt et Provence byhus, som kan findes nogetsteds.

Husets indretning
Huset fremstår fuldstændig nyindrettet.

Huset består af tre etager, hvortil kommer udvendig vinkælder samt to terrasser.

Huset og beliggenheden er ikke egnet for gangbesværede. Dertil er der for mange trapper og for mange stejle gader. Fordi der er tale om et byhus, uden have er huset heller ikke egnet til børnefamilier.

Stueetagen
Består af et køkken med spiseplads (4 personer), en stue, et kontor, et soveværelse samt et toilet med indbyggede skabe. To af væggene i soveværelset er hugget direkte ind i bjergsiden, og derfor omtales det som “huleværelset”( soveværelse ).

Første etage
Består af soveværelse, garderobeværelse,trappe til den øverste terasse, separat toilet samt et unikt baderum.

Baderummet er arkitekttegnet. Det er i 2 niveauer med indbygget jacuzzi, bruseniche, to håndvaske samt to afslapningsbænke. Det hele er udført i italienske mosaikfliser og marmor. Fra baderummets vindue er der en smuk udsigt over byens tage, ned over dalen og til bjergene i baggrunden.

Anden etage
Øverst oppe er der en stue samt et lille toilet. Stuen har vinduer mod øst, syd og vest, med vidunderlig udsigt i alle tre retninger.

Tagterrasse
Fra første etage går der en indvendig trappe op til husets tagterrasse. Heroppe er der store plantekummer, morgensol , aftenskygge og en pragtfuld udsigt mod øst over Fayence’s tage. Der går en lille sti de sidste ti meter op til klokketårnet i den ene retning og ned til Rue de Château i den anden retning.

Fortovsterrasse
Lige foran køkkenet og stuen er der en privat fortovsterrasse hævet en meter over Rue du Château. Herfra kan man sidde og se på folkelivet.

Tekniske installationer
Alt i hårde hvidevarer, trådløs internet, 2 fastnet telefonnumre,kabel TV.

Huset i medierne
Huset er beskrevet og fotograferet i bøger og har figureret på forsiden af Berlingske Tidende Søndags Ejendoms sektion.


Resume
Med tre soveværelser, tre toiletter, stue, spisekøkken, to terrasser og to indvendige trapper for ikke at glemme det helt unikke baderum er der tale om et hus, der nemt kan rumme en familie eller to ægtepar. For at gæsterne kan få den bedste oplevelse, lejer vi ikke huset ud til mere end fire personer.

Her kan man være sammen og nyde fællesskabet på terrasserne eller inde i huset, eller man kan fungere uafhængigt af de andre beboere. Og middelalderbyen Fayence ligger lige udenfor dørtrinet med al dens sydfranske charme.

Velkommen til Provence!